Rituelen & Gewoontes

Rituelen & Gewoontes

Roastbeef met kerstdag! Of ergens tijdens de week voor of na kerst, dat was tot voor kort de enige gewoonte des huizes. Ook wat betreft de garnituur is de chef kok die dag beperkt in zijn vrijheid; erwten en wortelen, bloemkolen, champignonsaus of jagersaus, maar kroketten, altijd mét kroketten.

De andere 364 dagen van ’t jaar gingen wij gewoon mee met de flow.

Maar dat veranderde ergens midden maart. Sinds Corona en de start van ons burgerlijk leven is alles anders en zijn er zelfs vaste gewoontes ons leven binnengeslopen.

Zo word ik op weekdagen steevast gewekt met een kus. Afhankelijk van de dag van de week kan deze stekelig of glad geschoren zijn.

Mijn dag start een half uurtje na de pakkerd. Ik draag Teckel van de trap en laat hem buiten, zet de Bialetti op het vuur en trek zelf de badkamer in. Als alles goed loopt kom ik de badkamer uit als de Bialetti staat te fluiten. Tussen half 9 en 9 ga ik – van thuis uit – aan de slag.

’s Middag doe ik de mise-en-place voor het avondeten en als ik nog tijd heb maak ik een ommetje in het bos. Indien ik geen tijd meer heb doe ik met onze gepensioneerde Teckel een rondje rond het huis. Op vrijdag rijd ik ’s middag snel om boodschappen.

’s Avonds werk ik tot ’t lief rond 18u30 thuiskomt. Dan eten we samen, zakken we af voor TV. Hij met de afstandsbediening en ik met mijn telefoon of laptop.

Voor het slapen gaan doe ik , vanuit mijn bed, meditatie en ademhalingsoefeningen.

Tijdens het weekend wijken we iets af van het scenario. We slapen langer, ’t Lief haalt pistolets en de krant en ik bestel take out voor ’s avonds. We wandelen wat, bricoleren in huis of werken in de tuin. Het weekend sluiten we af met Ten Huize Planckaert.

Dat die Corona periode maar snel voorbij is want buiten die kus ’s morgens, vind ik bovenstaande gewoontes ronduit saai. Ik mis het wel; mijn impulsieve go with the flow leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *