Vrijdag 20 maart

Vrijdag 20 maart

20 maart, vandaag is mijn oudste zus jarig! Details over haar leeftijd zijn niet aan mij om te delen. Maar aangezien het om een mooi rond getal gaat, had ik deze dag blanco gelaten in mijn agenda. Draait dat nu jammer genoeg even anders uit.

We kijken Buurt Politie. We becommentariëren de scenes en lachen wat af, zo slecht dat het goed is zegt ’t lief. Nog voor hij naar het volgende programma kan zappen zet ik TV af. Eerst buiten, nu. Veggie gaat mee.

Er passeert een klant met de fiets. We praten, veilig op afstand.

Bij de buurman, die in de tuin aan het werk is, houden we even halt. Een meisje komt al joggend de straat in gedraaid, haar vriendin naast haar met de fiets. Wanneer ze ons zien, gaat de vriendin achter haar fietsen en stappen wij achterut, de berm in, op automatische piloot, alsof we dit al jaren doen.

Onderweg spelen we de scene van buurtpolitie na, onze Veggie wordt den Barry en moet de boeven opsporen. Mijn duim en wijsvinger het geweer.

De stilte in de straten valt op. Het enige lawaai dat we horen is de natuur en de buurman die een kilometer verder in zijn tuin staat te werken.

Thuisgekomen eten samen een boterham, drinken een kop koffie en checken het nieuws. Even, kort.

’t Lief gaat verder werken in de tuin. Ik lees mails en doe het nodige voor de aanvraag van overbruggingsrecht en hinderpremie. Dan beslis ik om online een dagboek te starten op deze blog.

Rond 17 uur realiseer ik me dat ik nog maar twee keer naar het nieuws heb gekeken.

We eten left over spaghetti voor TV. Ik chat nog even met de jarige zus. We sturen beide een sfeer foto. Ieder vanuit onze eigen luie zetel.

2257 Besmet
37 Overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *