Donderdag 19 maart

Donderdag 19 maart

Vandaag mocht ’t lief zijn gips eraf! Op de baan was het rustig, de parking van het ziekenhuis, angstvallig leeg.

Bij binnenkomst meten verplegers – aangekleed met mondmaskers en handschoenen – zijn temperatuur en ontsmetten zijn handen. Een beetje verderop staan werkmannen, in gewone werktenue, te debatteren over de plaatsing van een nieuwe balie.

De plaaster is eraf maar hij vindt dat spijtig. ’t Lief kan zijn elleboog amper 45 graden plooien en dat doet pijn. Binnen een week of 4 moet hij terug voor check up. Tot dan is het zelf wat stretchen aan de tafel.

We bellen dochterlief wakker, nu we hier toch zijn willen we aan haar appartement gaan zwaaien. Ze komt naar beneden en we praten wat, zij in het sas van de voordeur en wij op het eind van het voetpad. Een meneer passeert, instinctief doen wij drieën een stap achteruit. Waar je je vroeger afvroeg of je misschien stonk, wordt je daar in deze tijden extra voor bedankt.

We zeggen dag tegen de dochter. Zonder kusjes of knuffels. Maar wij met: ‘take care, hou moed, zorg dat je buitenlucht krijgt en laat dagelijks van je horen’. En zij met een dikke vette eyeroll en een glimlach.

Ik stopte bij de AVEVE. Vastbesloten om mij niet meer te laten vangen aan een ganse dag nieuws refreshen, is het idee bloemen en groenten te zaaien en zelf brood te bakken. De afdeling tuinplezier is een no go. Dit deel van de winkel is afgesloten met rode linten er is alleen toegang tot voeding (voor dier of mens). De afdeling bakplezier is zo goed als leeg gekocht, ik neem nog wat diepvries croissants en tijgerpistolets mee voor het weekend.

Onderweg hebben ’t lief en ik onze eerste Corona ruzie. Wel, zo noemt hij het. Ik denk dat als ik door ne put rijdt, die ik echt niet gezien heb, dat altijd op een ruzie zal uitdraaien, Corona of niet.

Geen zaadjes en geen brood, dan maar zelfgemaakte frietjes. 800 gram patatten voor 4 personen zegt Jeroen. Ik pak voor de zekerheid 1,3 kg voor ons 2. Wanneer het lief de voorgebakken hoeveelheid ziet, slaat hij in paniek! Maak er nog maar wat meer, het laatste wat ik wil is met u ambras maken over patatten.

‘S Avonds eten we zelfgemaakte frieten met steak en sla voor TV.

1795 Besmet
21 Overleden
31 Genezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *