Als wij ooit verhuizen…

Wil ik een boekenkast. Zo eentje waar je in kan verdwalen. Waar boeken eerst per thema, dan op kleur en misschien ook nog op alfabet gerangschikt staan.

Terwijl ik in mijn donzige fluwelen leesstoel geniet van mijn leesboek, speelt er op de achtergrond al krakend een zacht muziekje vanop een ouderwetse platenspeler.

Mijn boekenkast is in een mezzanine met helicopter zicht op de woonkamer en een raampje uitkijkend op het groen. Onder dit raampje staat mijn bureau inclusief schrijf schriftjes. De mezzanine decoreer ik met retro camera’s, analoge foto’s en polaroids.

Als wij ooit verhuizen…

2 gedachten over “Als wij ooit verhuizen…

  1. Ik heb het geprobeerd, lezen op een Kindle, boeken uitlenen bij de Bib. Maar ik heb de geur van papier nodig, de mogelijkheid om mijn boek dicht te klappen, noties te maken, te onderlijnen, … Sommige boeken liggen hier een tijdje te ‘rijpen’ voor ik hen lees (of tijd heb om hen te lezen). Al zou het wel ruimte besparend zijn 🙂

  2. Als ik verhuis, dan gaat er dat niet zijn, ook al ben ik een veellezer. Ik heb niks met boeken bezitten, er zijn er maar weinig die ik wil hebben om keer op keer te kunnen lezen of bekijken.
    Al is een mooie boekenkast zoals jij ze beschrijft ongetwijfeld mooi om naar te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *