Vliegen

Vliegen

Wanneer het in mijn lijf is geslopen, ik weet het niet. Was het tijdens die Flinstone vlucht in Thailand? Of is het de leeftijd die mij – nu al – parten speelt?!  Geen idee.

Maar vliegen, het doet iets met me.

Mijn hoofd wordt licht en mijn buik doet raar.  In aanloop naar een vlucht ben ik één van de ongeduldigste mensen ooit.

‘Trek uw schoenen uit, uit met die broeksriem, leg uw jas, sjaal en elektronica in da bakske en ja madam uw toiletgerief moet passen in da plastiek zakske.’  Hoe moeilijk kan dat zijn, als zelfs ik – met een gemiddelde van drie vlieguren per jaar – dat weet?

LOW COST

We vliegen allemaal graag zo goedkoop mogelijk.  Een valies inchecken kost geld, dus propt iedereen alles in zijn handbagage, gevolg ellenlange files aan de check in. En die handbagage?! Die belandt negen kans op tien toch in het ruim.

Een plaatske naast uw lief = extra betalen. En dat doen we nu net zo graag. We betalen niet, maar eens het sein van de gordels uitgaat, beginnen we te krioelen als mieren in een mierennest, op zoek naar de zitplaats van de medereiziger.  Dan startten de onderhandelingen met zijn / haar buurman of vrouw – als jij daar, kan ik hier,…  -.

Ook deze reis was het niet anders.  Tijdens onze heen vlucht met Ryan Air dacht ik dat ik in één groot bingo spelletje belandt was.  Veiligheidsinstructies, nu verkopen we eten, iemand tax free?!, of een lootje van de loterij?  Alles werd afgerammeld, ik kon het niet helpen me af te vragen of Ryan Air zijn personeel ook betaald in de zin van ‘jij hebt een lasagne verkocht, hier één euro extra loon’?

NOSTALGIE

Bij de start van mijn ‘vliegjaren’ was alles anders, beter ook denk ik.  Een maaltijd was inbegrepen.  Je betaalde niks om je bagage in te checken en een stoeltje naast elkaar was de normaalste zaak ter wereld.  Beleefd en met de glimlach kreeg je nog iets geregeld.  Of gewoon omdat de – Qantas – medewerker(ster) zag dat ik alleen reisde kreeg ik zomaar, zonder iets een ganse rij voor mij alleen.

Vroeger was alles beter, die zin alleen al, het zal dan toch de leeftijd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *