Calpe – Valencia

Calpe – Valencia

Het lief mag niet, kan niet, kunnen zeggen: ‘Zie je dat ik voor niets met die sportschoenen gezeuld heb.’  Dus na een kort nachtje, 5u48 volgens mijn FitBit besloot ik om die loop outfit aan te trekken.  In Spanje gaat een loop tenue aantrekken vlot, maar twee shirts, geen handschoenen nog fleece haarband.

Blauwe lucht, een beetje zon en het geluid van de zee op de achtgrond, héérlijk.  Maar Start to Run les 24 liep niet zo als het moest.

We checkten uit en besloten aan de andere kant van de rots te ontbijten.

Bij Cafetaria Flandes, al sinds 1982 een begrip in Calpe. Voor het moderne interieur moet je er niet naartoe – want de tijd is er blijven stilstaan – voor de krokante pistolets, koffiekoeken – tompoes inclus- daarentegen is dit de place 2B.

Het zal jullie niks verbazen dat ik en ’t lief Pan Con Tomate bestelden. Als dessert voor mij, een pannekoek en nog een Pan Con Tomate voort lief.

Na een stevige wandeling langs de kust van Calpe, zetten we koers richting Valencia. Maar niet zonder eerst een stop bij … je raad het al een koffiehuis.  D’Origen Cofee Roasters was deze keer aan de beurt.  Op ons menu koffie en taart – worteltaart voor mij, kwestie van ook groenten te eten en amandel cake voor het lief.

Lang zijn we er niet blijven plakken, binnen zat het gezellige zaakje goed gevuld.  En om stilletjes te zitten op een terras was het nog iets te koud.

We besloten een kijkje te nemen aan het strand.  En ik moet zeggen daar waar ik geen fan ben van Calpe – dat is het lief zijn dada – viel El Albir des te meer in de smaak, met zijn laagbouw en kiezelstrand.

Voor onze laatste nacht boekten we een kamer bij Boutique Hotel: Hi Valencia.  Een superleuk hotel met elf kamers, gelegen in  één van die mooi grote gebouwen in Valencia.  De receptioniste was héél aangenaam en vriendelijk.  Het bed voor het eerst deze vakantie, zalig.  Elke kamer heeft een aparte badkamer, maar deze is gelegen aan de overkant van de hal.  Dus niet in je nakie noch je lingeriesetje rondlopen is de boodschap.  Voor de slechte slapers onder jullie, in dit gebouw hoor je alles, wat er op straat gebeurt, wat er in de kamer naast je gebeurt… de muren zijn filterden.

Diner, mja, liefde van de man gaat door de maag.  Dus een Argentijnse steak bij Asador El Porteno kon hij wel smaken.

Liefs,
B

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *