Op bij bezoek Belgen

Op bij bezoek Belgen

Volgens het lief is Calpe de ideale vakantie bestemming.
Omdat:
1) het niet ver vliegen is;
2) het weer is er 365 dagen per jaar goed!

Ik vroeg mezelf af of 2018 366 dagen telde, want toen ik deze ochtend de gordijnen opendeed, zag ik dit:

Regen in Calpe!  We lieten het niet aan ons hart komen en gingen voor plan B, met name: Belgen bezoeken met een zaak in en rond Calpe.

Eerste Stop: VUELTATURISTICA

In het verleden werkten het lief en Jürgen Van Goolen samen.  Jürgen als renner en het lief als mecanicien.

Ondertussen woont en werkt Jürgen in Calpe.  Samen met zijn vrouw Inge organiseren zij er fietsvakanties.  Zij regelen alles voor je, zodat jij met volle teugen kan genieten van je fiets en de mooie omgeving.  Sinds november hebben zij een nieuwe uitvalsbasis, eentje waar je ook koffie kan drinken.  Aangezien ik en het lief niet getraind zijn om te fietsen deden we dat.  Koffie slurpen, bijpraten en ondertussen hun nieuwe uitvalsbasis, kledinglijnen, huurfietsen, etc … bewonderen.  En ’t moet gezegd zijn, het is er de moeite.

 

Tweede halte: VELOSOLCyclingbarJalon

We waren er voorbij gereden voor we het wisten.  Van op het straat viel het ons niet zo op.  Maar we waren blij dat we het gevonden hadden.  Dit barretje ademt wielrennen.
Alle decoratieve elementen in het café zijn fietsframes, zadels, bidons,… die een nieuwe bestemming gekregen hebben, hoe leuk is dat!

Voor een fietser is dit een ideale plaats.  Stel, je komt met je racefiets aangereden, dan kan je deze gewoon op het terras parkeren.  Het terras zelf is ingesloten maar zo gezellig ingericht dat je je ogen constant de kost kan gegeven.  Nee, als wielerfanaat ga je u hier zeker niet vervelen.

Op het menu staan naast allerlei drankjes, zoals koffie en frisdranken ook overheerlijke pannenkoeken of broodjes met namen als in Giro, Tour de France, …

Ben je fan van de koer, de fiets of een lekkere pannenkoek? Dan raad ik je VELOSOL zeker aan!

Derde Stop: Bar La Cabana

Opslag verliefd met een héle grote V! Het plaatje klopt, de sfeer, de ligging, decoratie, het eten en de presentatie daarvan,… helemaal TOP!
Het weer was minder top. Een binnen, viel de regen met bakken uit de hemel. Héél jammer! Want bij een stralende zon zou je mij met geen stokken van hun terras kunnen slaan.

Een ganse dag met een boek, cocktail en tapas op dit terras?! Dat lijkt me wel héél wat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *