Groetjes van de zon!

Groetjes van de zon!

Wij – ik & het lief – hadden nood aan zon. Kennen jullie ze nog?! Die grote gele ronde hemelbol, ook wel gekend als lichtbron, warmtebron en om zijn zonlicht? Wel, we hadden haar zolang niet gezien dat we besloten haar een bezoek te brengen.

Op zondag beslist en maandagnacht stonden we in VALENCIA!

NACHT 1 : TRAVELLODGE

Slapen, een ramp! Pokkeheet in de kamer, lawaai tot een uur of drie en een bed als een boot – bij elke beweging van het lief, beweeg ik mee. Maar soit, voor 34 euro voor één nacht, vlakbij de metrolijn en luchthaven, was het oké.

DAG 1: VALENCIA

We startten de dag in La Rollerie, een gezellige coffee bar gelegen aan Convento Santa Clara 7. Lekkere koffie, een kaart gevuld met heerlijke ontbijtjes en een gezellige ligging; kortom, een bezoekje waard. Wijzelf, wanneer in Spanje eten wij: Pan Con Tomate.

STAD VAN KUNST EN WETENSCHAP.

Het oude stadsgedeelte lieten we deze reis links liggen. Old school gingen we op zoek naar het Moderne Valencia. Alle technologie ten spijt, op verlof gebruiken wij een papieren stadskaart. Kleine discussies als: ‘maar ge moet die kaart zo draaien’, neeje ’t is na rechts zeg ik u’,…. horen erbij. En dat we dan ne keer in de straten verdwalen, daar klagen wij niet over.

De hypermoderne stad verkennen wij per fiets. Rondbollen tussen de nagel witte gebouwen, blauwe zwemvijvers, met de zon op je snoet, zalig! Zo zalig dat we op het terras – old school – zochten naar een nieuwe ‘te fietsen’ bestemming.

KOERS NAAR ZEE

Het fietsen vonden we zo leuk, dat we ook de haven en het strand een bezoekje brachten op onze tweewieler.

NOG NIET UIT GEFIETST

We fietsten terug via El Cabanyal – een oude visserswijk met kleurrijke huisjes.

Langs Estadio Mestalla

Naar El Carmen, de oudste wijk in Valencia. Met onze fiets doken wij de kleine smalle straatjes in en uit. In deze steegjes vind je prachtige street art.

Via de groene gordel fietsten we terug naar onze vertrekplaats. Op weg naar de auto hielden we nog een bevoorrading stop bij het Hard Rock café.

En dan hup, auto in en op weg naar de volgende bestemming.

Meer daarover, morgen.
Liefs, b.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *