Wij eten minder vlees

Wij eten minder vlees

Wij zijn vleeseters, echte carnivoren.  Voor ons gezin van drie – twee volwassenen & één tienerdochter – is het wegwerken van vijf blinde vinken, één kilogram gehakt of vijf chipolata’s een koud kunstje.  Mijn lief zijn excuus:  “Wij zijn dan ook met vijf”.  Gelijk heeft die, als je onze harige viervoeters meetelt.

De beslissing om minder vlees te eten was een samenloop van omstandigheden.  Niet dat ik naar die documentaires op TV kijk want dan zou ik nooit nog een stuk vlees door mijn keel krijgen.

Nee, het was een combinatie van: de buurman die me op zondag vertelde hoe hij zijn kalkoen voor het Kerstdiner zelf kweekte, voor de zomer bracht hij dan weer een varkentje groot, dat inclusief appel en al aan het spit zal belandden.

Op maandag was er dan weer een prachtige documentaire over Moldavië.  Voor het feestmaal die dag koppelden ze het hart van een schaap los.

Vredig was het wel, maar ik treurde over het schaap.  Mijn enige troost was dat het diertje een vrij leven gekend had in de natuur.  Daar waar die koe, paard, kip, … dat in stukjes op mijn bord belandde meestal de buitenwereld niet gekend had.

De hoeveelheid die wij consumeerden en het leed van de dieren, mijn keuze stond vast, vanaf nu eten ook wij minder vlees.   Minder vlees dus, want zonder, nee, dat gaat ook lukken, zo goed kennen we onszelf.

Eten jullie nog vaak vlees?  Wat koken jullie zoal?  Enige vegetarische kookboeken / recepten die het proberen waard zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *